Podstrona: Baza Ekspertów / Eksperci PRz / Strona: 3

Klasyfikacja na podstawie rozporządzenia Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 20 września 2018 r. w sprawie dziedzin nauki i dyscyplin naukowych oraz dyscyplin artystycznych

Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych

Leszek Folta, mgr inż.

Mosty – ekspertyzy, projekty, remonty osuwiska – projekty zabezpieczeń; programy pomocowe – materiały przetargowe, studia wykonalności.

Wiesław Frącz, dr hab. inż.

Przeróbka plastyczna, tworzywa sztuczne komputerowe wspomaganie projektowania (CAD, CAE).

Michał Gdula, dr inż.

Dyscyplina: inżynieria mechaniczna (budowa i eksploatacja maszyn) Tematyka prowadzonych prac badawczo-dydaktycznych: - proces wieloosiowego frezowania frezem toroidalnym, a w tym szczególnie - mechanika precyzyjnego frezowania wieloosiowego - trwałość i zużycie ostrza - technologiczna warstwa wierzchnia - modelowanie i optymalizacja - programowanie obróbki powierzchni złożonych - programowanie...

Maria Grabas, dr inż.

Inżynieria środowiska: oczyszczanie ścieków, gospodarka odpadami i osadami ściekowymi.

Józef Grzybowski, dr inż.

Automatyka, metrologia, lotnicze systemy sterowania, układy elektroniczne urządzeń lotniczych.

Zenon Hendzel, prof. dr hab. inż.

Automatyka i robotyka, mechatronika, sterowanie układami nieliniowymi, sztuczna inteligencja.

Patrycja Jagiełowicz, dr inż.

budowa i eksploatacja maszyn

Lucjan Janas, dr inż.

Badania i ocena stanu technicznego obiektów mostowych, pomiary i analiza drgań konstrukcji, wibroakustyka, mosty składane.

Piotr Jankowski-Mihułowicz, dr hab. inż.

Systemy elektroniczne i telekomunikacyjne różnego przeznaczenia ze szczególnym uwzględnieniem radiowej identyfikacji obiektów RFID, zagadnień techniki antenowej, radiokomunikacji i in.

Michał Jurek, dr inż.

mechanika, badania nieniszczące

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję