Podstrona: Baza Ekspertów / Eksperci PRz / Strona: 6

Klasyfikacja na podstawie rozporządzenia Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 20 września 2018 r. w sprawie dziedzin nauki i dyscyplin naukowych oraz dyscyplin artystycznych

Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych

Janusz Lubas, dr hab. inż.

Budowa i eksploatacja maszyn.

Małgorzata Łatka, dr inż.

Jakość energii elektrycznej. Oddziaływanie urządzeń elektrycznych na sieć zasilającą, kompensacja mocy biernej, filtracja harmonicznych. Efektywność energetyczna. Gospodarka i zarządzanie w energetyce.

Marek Magdziak, dr hab. inż.

Inżynieria mechaniczna, budowa i eksploatacja maszyn, metrologia wielkości geometrycznych, współrzędnościowa technika pomiarowa.

Marcin Marciniak, dr inż.

Budowa i eksploatacja maszyn Specjalności: obróbka cieplno-chemiczna, obróbka plastyczna

Anna Martyka, dr inż.arch.

Architektura i Urbanistyka

Adam Masłoń, dr inż.

inżynieria środowiska

Grzegorz Masłowski, dr hab. inż.

Technika wysokich napięć, ochrona odgromowa obiektów naziemnych i statków powietrznych, ochrona przepięciowa, systemy rejestracji i lokalizacji wyładowań atmosferycznych, modelowanie oddziaływań piorunowych

Damian Mazur, dr hab. inż.

maszyny elektryczne, systemy CAD/CAE, odnawialne źródła energii, metoda elementów skończonych, społeczeństwo informacyjne, informatyka w medycynie

Mirosław Mazurek, dr inż.

Specjalność: systemy i sieci komputerowe Klasyfikacja KBN (informatyka)

Ewa Michalak, dr inż.

Ocena stanu technicznego mostów: przeglądy, ekspertyza, badania, ocena stopnia skorodowania zbrojenia w obiektach żelbetowych i sprężonych, badania materiałowe i chemiczne w obiektach żelbetowych, wzmacnianie, modernizacja i przebudowa mostów, Kontrola jakości napraw obiektów żelbetowych, ochrona antykorozyjna zbrojenia w żelbecie.

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję