Podstrona: Baza Ekspertów / Eksperci PRz / Strona: 11

Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych

Mariusz Sobolak, dr hab. inż.

Budowa i eksploatacja maszyn, Rapid Prototyping, przekładnie zębate, przekładnie zębate z tworzyw polimerowych.

Feliks Stachowicz, prof. dr hab. inż.

Przeróbka plastyczna, inżynieria materiałowa, recykling.

Dominik Strzałka, dr hab. inż.

Dyscyplina informatyka techniczna i telekomunikacja Modelowanie i analiza statystyczna zjawisk o charakterze nieekstensywnym w systemach komputerowych pod kątem występowania zależności długoterminowych, problematyka wydajności systemów złożonych, cyberbezpieczeństwo.

Piotr Strzelczyk, dr hab. inż.

mechanika, aerodynamika, astronautyka, odnawialne żródła energii, napedy lotnicze i kosmiczne.

Jerzy Szyszka, dr inż.

Zintegrowane z obudową budynku systemy poprawiające bilans termiczny budynku, inteligentne przegrody budowlane, interaktywne przegrody akumulacyjne o właściwościach transparentnych i semitransparentnych.

Lucjan Ślęczka, dr hab. inż.

Budownictwo: konstrukcje stalowe, zespolone, betonowe i inne.

Romana Śliwa, prof. dr hab. inż.

Dyscypliny: inżynieria materiałowa; inżynieria mechaniczna; Specjalności: Przeróbka plastyczna metali, Materiały metaliczne, Zgrzewanie tarciowe z przemieszaniem (FSW), Kompozyty, Technologie wytwarzania i obróbki materiałów kompozytowych, mechanika materiałów, Materiały i technologie dla lotnictwa

Janusz Świerzowicz, dr inż.

Informatyczne systemy zarządzania, bazy danych, hurtownie danych, pozyskiwanie wiedzy z bazy danych, zastosowanie komputerów w budowie i eksploatacji maszyn.

Łukasz Święch, dr inż.

Wytrzymałości konstrukcji cienkościennych: badania statyczne i zmęczeniowe z wykorzystaniem metod optycznych i tensometrycznych, projektowanie, obliczenia analityczne, obliczenia MES, konstrukcje kompozytowe Konstrukcja i projektowanie statków powietrznych

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję