Podstrona: Baza Ekspertów / Eksperci PRz / Strona: 8

Klasyfikacja na podstawie rozporządzenia Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 20 września 2018 r. w sprawie dziedzin nauki i dyscyplin naukowych oraz dyscyplin artystycznych

Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych

Agnieszka Pękala, dr inż.

Geologia, Inżynieria i Ochrona Środowiska, Budownictwo Specjalność:Mineralogia, Petrografia i Geochemia • Zagadnienia podstawowe jak i surowcowe z zakresu mineralogii, petrografii i geochemii. Analiza zmian środowiska przy zastosowaniu technik GIS i teledetekcji.

Bartosz Piątek, dr inż.

Budowa i utrzymanie mostów, mosty betonowe (żelbetowe i sprężone), innowacyjne materiały do sprężania konstrukcji, wzmacnianie mostów wstępnie naprężanymi taśmami CFRP, materiały kompozytowe w mostownictwie.

Wojciech Piątkowski, dr hab. inż.

Inżynieria chemiczna i procesowa

Grzegorz Piątkowski, dr inż.

Dynamika konstrukcji, pomiary drgań, wibracje.

Adam Piech, dr inż.

Uzdatnianie wód do picia i do celów przemysłowych, dobór urządzeń technologicznych, ocena funkcjonowania stacji uzdatniania wody.

Jacek Pieniążek, dr hab. inż.

Sterowanie układów mechanicznych, lotnicze systemy sterowania, Pomiary wielkości elektrycznych i nieelektrycznych, człowiek w procesie sterowania.

Zdzisław Pisarek, dr inż.

Budownictwo, konstrukcje budowlane, konstrukcje stalowe, kształtowanie i optymalizacja konstrukcji z uwzględnieniem podatności węzłów.

Zbigniew Plewako, dr inż.

Teoria konstrukcji żelbetowych i sprężonych, badania, projektowanie i ocena konstrukcji budowlanych. Rzeczoznawca budowlany.

Kamil Pochwat, dr inż.

Inżynieria środowiska; Gospodarka wodno-ściekowa; Analizy hydrauliczne; Modelowanie hydrodynamiczne systemów kanalizacyjnych, BIM;

Witold Posiewała, dr inż.

Wdrażanie, utrzymanie i rozwój systemów informatycznych w przedsiębiorstwach.

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję