Podstrona: Baza Ekspertów / Eksperci PRz / Strona: 10

Klasyfikacja na podstawie rozporządzenia Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 20 września 2018 r. w sprawie dziedzin nauki i dyscyplin naukowych oraz dyscyplin artystycznych

Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych

Tomasz Siwowski, prof. dr hab. inż.

Obiekty mostowe – analiza konstrukcji, projektowanie, ocena stanu technicznego, technologia budowy, wytrzymałość zmęczeniowa konstrukcjach stalowych, materiały kompozytowe w budownictwie, konstrukcje aluminiowe, trwałość obiektów mostowych, zarządzanie inwestycjami budowlanymi w kontraktach typu FIDIC

Robert Smusz, dr hab. inż.

Audyting energetyczny, badania termowizyjne, pomiary cieplne, analiza i symulacja procesów cieplnych

Dariusz Sobczyński, dr inż.

Energoelektronika, Systemy PV, Napędy Wysokoobrotowe, Źródła OZE

Mariusz Sobolak, dr hab. inż.

Budowa i eksploatacja maszyn, Rapid Prototyping, przekładnie zębate, przekładnie zębate z tworzyw polimerowych.

Feliks Stachowicz, prof. dr hab. inż.

Przeróbka plastyczna, inżynieria materiałowa, recykling.

Dominik Strzałka, dr hab. inż.

Modelowanie i analiza statystyczna zjawisk o charakterze nieekstensywnym w systemach komputerowych pod kątem występowania zależności długoterminowych, problematyka wydajności systemów złożonych.

Piotr Strzelczyk, dr hab. inż.

mechanika, aerodynamika, astronautyka, odnawialne żródła energii, napedy lotnicze i kosmiczne.

Lucjan Ślęczka, dr hab. inż.

Budownictwo: konstrukcje stalowe, zespolone, betonowe i inne.

Romana Śliwa, prof. dr hab. inż.

Dyscypliny: inżynieria materiałowa; inżynieria mechaniczna; Specjalności: Przeróbka plastyczna metali, Materiały metaliczne, Zgrzewanie tarciowe z przemieszaniem (FSW), Kompozyty, Technologie wytwarzania i obróbki materiałów kompozytowych, mechanika materiałów, Materiały i technologie dla lotnictwa

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję