Podstrona: Baza Ekspertów / Eksperci PRz / Strona: 12

Klasyfikacja na podstawie rozporządzenia Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 20 września 2018 r. w sprawie dziedzin nauki i dyscyplin naukowych oraz dyscyplin artystycznych

Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych

Roman Wdowik, dr inż.

inżynieria mechaniczna, technologia obróbki materiałów kruchych, eksploatacja maszyn sterowanych numerycznie, digitalizacja w technologii maszyn, badania podstawowe maszyn i procesów w zakresie zjawisk fizycznych

Mariusz Węglarski, dr hab. inż.

Technologia elektronicznych układów hybrydowych, Technika Radiowej Identyfikacji Obiektów RFID, Technika cyfrowa / mikroprocesorowa

Małgorzata Wierzbińska, dr inż.

Metalografia, obróbka cieplna, badanie właściwości mechanicznych, mikroskopia optyczna, mikroskopia optyczna, mikroskopia elektronowa (transmisyjna i skaningowa).

Tomasz Więcek, dr hab. inż.

Włókiennictwo, mechanika, inżynieria materiałowa.

Paweł Wojewoda, dr inż.

Budowa i eksploatacja maszyn, pojazdy elektryczne, pojazdy hybrydowe, termowizja w motoryzacji, rekonstrukcja wypadków drogowych, druk 3D

Szczepan Woliński, dr hab. inż.

Konstrukcje budowlane żelbetowe i sprężone: projektowanie, badania, ocena stanu technicznego, wzmacnianie, rekonstrukcja, niezawodność konstrukcji budowlanych, ocena bezpieczeństwa, trwałość, analiza ryzyka, statystyczna kontrola jakości materiałów, wyrobów, elementów i konstrukcji.

Paweł Woś, dr hab. inż.

Pojazdy samochodowe, silniki spalinowe - badania, diagnostyka; opinie, ekspertyzy, analiza stanu technicznego i uszkodzeń w procesie ich eksploatacji i zdarzeniach drogowych

Marian Wysocki, dr hab. inż.

Przetwarzanie, analiza i rozpoznawanie obrazów cyfrowych i sekwencji wizyjnych, metody statystyczne i optymalizacyjne, wspomaganie decyzji i automatyzacja.

Robert Ziemba, dr inż.

Ochrona odgromowa i przepięciowa, kompatybilność elektromagnetyczna.

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję