Podstrona: Baza Ekspertów / Eksperci PRz / Strona: 9

Klasyfikacja na podstawie rozporządzenia Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 20 września 2018 r. w sprawie dziedzin nauki i dyscyplin naukowych oraz dyscyplin artystycznych

Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych

Zdzisław Pisarek, dr inż.

Budownictwo, konstrukcje budowlane, konstrukcje stalowe, kształtowanie i optymalizacja konstrukcji z uwzględnieniem podatności węzłów.

Zbigniew Plewako, dr inż.

Teoria konstrukcji żelbetowych i sprężonych, badania, projektowanie i ocena konstrukcji budowlanych. Rzeczoznawca budowlany.

Kamil Pochwat, dr inż.

Inżynieria środowiska; Gospodarka wodno-ściekowa; Analizy hydrauliczne; Modelowanie hydrodynamiczne systemów kanalizacyjnych, BIM;

Witold Posiewała, dr inż.

Wdrażanie, utrzymanie i rozwój systemów informatycznych w przedsiębiorstwach.

Alicja Puszkarewicz, dr inż.

Ochrona zasobów wód, opracowanie technologii uzdatniania wody do celów pitnych i celów specjalnych.

Sławomir Rabczak, dr inż.

Pomiary i ekspertyzy w zakresie wentylacji naturalnej i mechanicznej, odzysku ciepła i klimatyzacji, pomiary i mikroklimatu pomieszczeń - PPD, PMV, WBGT; ekspert w zakresie wentylacji i klimatyzacji, opinie techniczne w zakresie poprawności działania wentylacji naturalnej, mechanicznej oraz warunków mikroklimatu, posiadamy bogate wyposażenie w urządzenia pomiarowe w zakresie klimatyzacji i pomiaru mikroklimatu.

Janusz Rak, prof. dr hab. inż.

Nauki inżynieryjno-techniczne

Tomasz Rak, dr inż.

Specjalności systemy informatyczne, systemy i sieci komputerowe, programowanie Klasyfikacja KBN (informatyka)

Edward Rejman, dr inż.

Napędy mechaniczne, obliczenia wytrzymałościowe elementów maszyn, systemy CAD.

Paweł Rokicki, dr inż.

Inżynieria materiałowa, nowe technologie, nowe materiały, nauka o materiałach

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję