Podstrona: Baza Ekspertów / Eksperci PRz / Strona: 8

Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych

Antoni Orłowicz, prof. dr hab. inż.

Materiałoznawstwo, spawalnictwo, obróbka cieplna, inżynieria warstwy wierzchniej, kinetyka przemian fazowych, badania nieniszczące i niszczące.

Robert Ostrowski, dr inż.

Budowa i eksploatacja maszyn, systemy CAD/CAM, projektowanie narzędzi i oprzyrządowania, technologia kształtowania narzędzi z materiałów super twardych, Projekty B+R - organizowanie prac B+R, opracowywanie i realizowanie agend badawczych na potrzeby projektów inwestycyjnych i badawczo-rozwojowych

Andrzej Pacana, dr hab. inż.

Jakość, inżynieria jakości, Lean Manufacturing, sformalizowane systemy zarządzania

Jacek Pacana, dr hab. inż.

Budowa i eksploatacja maszyn, systemy CAD/CAM, metoda elementów skończonych MES.

Agnieszka Pękala, dr inż.

Geologia, Inżynieria i Ochrona Środowiska, Budownictwo Specjalność:Mineralogia, Petrografia i Geochemia • Zagadnienia podstawowe jak i surowcowe z zakresu mineralogii, petrografii i geochemii. Analiza zmian środowiska przy zastosowaniu technik GIS i teledetekcji.

Bartosz Piątek, dr inż.

Budowa i utrzymanie mostów, mosty betonowe (żelbetowe i sprężone), innowacyjne materiały do sprężania konstrukcji, wzmacnianie mostów wstępnie naprężanymi taśmami CFRP, materiały kompozytowe w mostownictwie.

Wojciech Piątkowski, dr hab. inż.

Inżynieria chemiczna i procesowa

Grzegorz Piątkowski, dr inż.

Dynamika konstrukcji, pomiary drgań, wibracje.

Adam Piech, dr inż.

Uzdatnianie wód do picia i do celów przemysłowych, dobór urządzeń technologicznych, ocena funkcjonowania stacji uzdatniania wody.

Jacek Pieniążek, dr hab. inż.

Sterowanie układów mechanicznych, lotnicze systemy sterowania, Pomiary wielkości elektrycznych i nieelektrycznych, człowiek w procesie sterowania.

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję